top of page
Search
csantcugatoi

Precarietat a Catalunya

Probablement, algun dels nostres lectors es pregunta quin és l'origen de les dues paraules Oxfam Intermón. La locució Oxfam procedeix del terme anglès “Oxford Committee for Famine Relief” que es tradueix com a Comitè d'Oxford per a l'Alleujament de la Fam.


La fam és una xacra que mai manca d'actualitat i no cal anar molt lluny per adonar-se de la realitat que implica.


Segons dades del IDESCAT, Institut d'Estadística de Catalunya, es confirma que els nens, les persones migrades i la gent gran són els col·lectius més castigats per la pobresa, l'exclusió i la desigualtat en la nostra comunitat (un 33%, un 52% i un 20% respectivament).


La Taula d'entitats del Tercer Sector informa que, si bé és cert que la taxa de pobresa i exclusió ha baixat un 0,8% respecte a l'anterior estudi, encara es manté en un màxim històric d'un 25,9%. De la mateixa manera, la Taula assenyala que el descens demostra que els plans de xoc impulsats per les diferents administracions han frenat un nou augment. Malgrat tot, es tracta de mesures temporals que quan desapareguin abocaran a més persones a la precarietat. En definitiva, ha augmentat la població que no pot permetre's una alimentació digna.


Des d'Oxfam Intermón, ho denunciem.



Comitè Oxfam Intermón Sant Cugat

Visita’ns a les xarxes: @oxfamsantcugat




0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page